ČAK I RAMA KRIVI KURTIJA Oštra reakcija Grenela na situaciju na Kosovu: To je katastrofa za Prištinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2023, 18:55

"ČAK I RAMA KRIVI KURTIJA" Oštra reakcija Grenela na situaciju na Kosovu: To je katastrofa za Prištinu

U jučerašnjem razgovoru Rama je izjavio da stav premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nije ispravan.

Bivši specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je, komentarišući intervju albanskog premijera za BBC, da čak i Edi Rama krivi Aljbina Kurtija zbog situacije na KiM, te da je to katastrofa za tzv. Kosovo.

- Čak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i albanski premijer krivi Kurtija. To je katastrofa za Kosovo - napisao je Grenel na Tviteru, uz video-snimak intervjua Edija Rame.

U jučerašnjem razgovoru za BBC, albanski premijer je izjavio da su SAD i EU ''potpuno u pravu'' kada je reč o dešavanjima na severu KiM, kao i da stav premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o tome nije ispravan.

You failed to mention in your tweet implementing past agreements - including the Association of Serb Municipalities.

This is key. https://t.co/qqzZulEajB

— Richard Grenell (@RichardGrenell) June 3, 2023

- SAD i EU žele da podignu Kosovo na drugi nivo, i iz tog razloga su potpuno u pravu u vezi sa dešavanjima u severnim opštinama, a ne Aljbin Kurti - rekao je Rama, prenosi Tanjug.

On je dodao da nije bila dobra ideja insistirati da novi gradonačelnici uđu u opštinske zgrade i tako podstiču nasilje, "gde su nepravedno povređeni vojnici Kfora''.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.