Brnabićeva sa Solom: Argentina neće menjati stav o nepriznavanju Kosova

Izvor: RTS, 09.Dec.2019, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva sa Solom: Argentina neće menjati stav o nepriznavanju Kosova

Predsednica Vlade Ana Brnabić započela je posetu Republici Argentini sastankom sa novoimenovanim ministrom spoljnih poslova Felipeom Solom.
Ana Brnabić je argentinskom šefu diplomatije čestitala na novoj poziciji i imenovanju, izrazivši veliko zadovoljstvo prilikom da prisustvuje predsedničkoj inauguraciji u Buenos Ajresu.

Brnabićeva je naglasila značaj prijateljstva dve zemlje i istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će Srbija ostati posvećena unapređenju bilateralne saradnje.
Ministar Sola je zahvalio premijerki Brnabić na poseti, naglasio da se raduje budućoj saradnji Srbije i Argentine i podvukao da ta zemlja neće menjati svoj principijelni stav kada je reč o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.
Predsednica vlade će tokom sutrašnjeg dana predstavljati Republiku Srbiju na ceremoniji polaganja zakletve i prenosa vlasti novoizabranom predsedniku Argentine Albertu Fernandezu.
Inauguraciji će prisustvovati mnogi svetski lideri.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić otputovala u Argentinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2019

Prеdsеdnica Vladе Rеpublikе Srbijе Ana Brnabić započеla jе danas posеtu Rеpublici Argеntini sastankom sa novoimеnovanim ministrom spoljnih poslova Fеlipеom Solom...U razgovoru sa argеntinskim šеfom diplomatijе, prеdsеdnica vladе mu jе čеstitala na novoj poziciji i imеnovanju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Šef argentinske diplomatije: Nećemo menjati stav o NEPRIZNAVANJU KOSOVA

Izvor: Blic, 09.Dec.2019

Argentina neće menjati svoj principijelni stav kada je reč o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, rekao je argentinski šef diplomatije Felipe Sola na sastanku sa premijerom Srbije Anom Brnabić u Buenos Ajresu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.