Brnabićeva i Stefanović sa šefom diplomatije Grenade

Izvor: RTS, 15.Mar.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva i Stefanović sa šefom diplomatije Grenade

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ministrom spoljnih poslova i rada Grenade Čarlsom Piterom Dejvidom, koji je u zvaničnoj poseti Srbiji nakon što je Vlada Grenade ukinula sve prethodne odluke u vezi sa statusom Kosova i poništila poziciju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
Premijerka Brnabić je zahvalila na takvoj odluci ali i na podršci Grenade da se kroz dijalog Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Prištine dođe do kompromisnog rešenja, istakavši da je Beograd opredeljen za nastavak dijaloga i postizanje trajnog i održivog rešenja, ukoliko se za to stvore neophodni uslovi.

Šef diplomatije Grenade kazao je da njegova zemlja sa Srbijom ima tradicionalno prijateljske odnose koji se temelje na međusobnom uvažavanju i podršci i dodao da će Vlada te zemlje čvrsto podržati stav oko kojeg se Beograd i Priština saglase.
Sastanku je prisustvovao potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je zahvalio šefu diplomatije Grenade na podršci našoj zemlji na poslednjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju, kada su glasali protiv prijema takozvanog Kosova.
Stefanović je rekao da novi zahtev Prištine za prijem u Interpol predstavlja ponovni pokušaj politizacije rada ove profesionalne policijske organizacije.
Ministri su razgovarali i o mogućoj saradnji policija dve države.
Ministar Dejvid je istakao da su dve osnovne grane privrede njegove zemlje poljoprivreda i turizam, i da su, pored IT sektora i obrazovanja, upravo te oblasti u kojima treba razvijati dalju saradnju sa Srbijom.
Brnabićeva je rekla da očekuje da će u narednom periodu biti definisan program saradnje i sagledani modaliteti saradnje dve države i da će Srbija razmotriti mogućnosti stipendiranja određenog broja studenata države Grenade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.