Brnabić s Džonsonom: Zamrznut konflikt nije dobro rešenje

Izvor: B92, 10.Sep.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić s Džonsonom: Zamrznut konflikt nije dobro rešenje

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je američkom senatoru Ronu Džonsonu na konstruktivnom pristupu SAD u pronalaženju trajnog i održivog rešenja za KiM.

Kako se navodi u saopštenju kabineta premijerke, Brnabićeva je sa Džonsonom razgovarala o evropskoj budućnosti Srbije, dijalogu Beograda i Prištine i o regionalnoj stabilnosti.

Brnabićeva je ocenila da zamrznut konflikt nije dobro rešenje, jer bi to bilo loše okruženje za razvoj biznisa i opstanak srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naroda na teritoriji Kosova i Metohije.

"Jučerašnja poruka koju je uputio predsednik Aleksandar Vučić bila je jasna: naši ciljevi su mir, stabilnost i saradnja, kao preduslov za ekonomski boljitak Srbije i celog regiona", kazala je Brnabićeva.

Američki senator Ron Džonson rekao je da se mora gledati u budućnost i da u okviru svoje posete regionu to ističe kao osnovni princip.

On je pohvalio reforme koje sprovodi Srbija na svom evropskom putu i naglasio značaj stabilnosti i prosperiteta celog Zapadnog Balkana. Brnabićeva i Džonson su se usaglasili da se zbog budućih generacija mora pronaći kpromisno rešenje kosovskog problema.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabićeva i Džonson: Kompromis naći zbog budućih generacija

Izvor: RTS, 10.Sep.2018

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je, sa američkim senatorom i predsedavajućim senatskog Odbora za nacionalnu bezbednost Ronom Džonsonom razgovarala o evropskoj budućnosti Srbije, dijalogu Beograda i Prištine i regionalnoj stabilnosti. ...

Nastavak na RTS...

Brnabić sa Džonsonom: Zamrunut konflikt nije dobro rešenje

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila je danas američkom senatoru Ronu Džonsonu na konstruktivnom pristupu SAD-a u pronalaženju trajnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju...Kako se navodi u saopštenju kabineta premijerke, Brnabić je sa Džonsonom razgovarala o evropskoj budućnosti Srbije,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.