Brnabić otkazala sastanke sa senatorima Marfijem i Pitersom

Izvor: VOA, 24.Maj.2023, 19:31

Brnabić otkazala sastanke sa senatorima Marfijem i Pitersom

Premijerka Srbije Ana Brnabić otkazala je susret sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Gerijem Pitersom koji je bio planiran u četvrtak ujutru, saopštila je Vlada Srbije. U saopštenju je navedeno je da se sastanak Ane Brnabić sa grupom senatora otkazuje bez, kako primećuje agencija Fonet, obrazloženja za to. Marfi i Piters bi u četvrtak trebalo da razgovaraju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Američki senatori borave u poseti Zapadnom Balkanu i do sada su posetili Prištinu i Podgoricu. Planirano je da u Beogradu provedu sredu i četvrtak. U kosovskoj prestonici su razgovarali sa državnicima Vjosom Osmani i Aljbinom Kurti posle čega su poručili da bi Srbija trebalo da prekine blokadu članstva Kosova u međunarodnim organizacijama dok je, sa druge strane, potrebno da Kosovo osnuje Zajednicu opština sa srpskom većinom. U Podgorici su poručili da je Crna Gora je uspešna, uz napomenu o potrebi napretka u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i zaštite slobode medija.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Brnabić otkazala sastanke sa senatorima Marfijem i Pitersom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Maj.2023

Premijerka Srbije Ana Brnabić otkazala je susret sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Gerijem Pitersom koji je bio planiran 25. maja ujutru, saopštila je Vlada Srbije. U saopštenju je navedeno je da se sastanak Ane Brnabić sa grupom senatora otkazuje bez objašnjenja zbog čega.  Marfi i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.