Brnabić: ZSO nije kompenzacija za Kosovo u UN

Izvor: B92, 29.Mar.2018, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: ZSO nije kompenzacija za Kosovo u UN

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić odbacila je navode da je formiranje ZSO kompenzacija za članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Ona je podsetila da je ZSO deo Briselskog sporazuma i da to mora da se implementira.

"Dogovori moraju da se poštuju. Nema daljih pregovora oko ZSO. Nećemo dati ništa drugo, jer to stoji u Briselskom sporazumu", rekla je Brnabić u parlamentu.

Ona je istakla da je Briselski sporazum bila diplomatska pobeda Srbije, a dokaz za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to je što Priština ne želi da ga implementira.

"I danas insistiramo na sprovođenju Briselskog sporazuma. Zar smo mi krivi zato što Brisel ne poštuje dovoljno svoj sopstveni potpis, vreme i enegiju da oni budu garant Briselskog sporazuma", upitala je Brnabić i istakla da je taj sporazum apsolutno u interesu građana Srbije.

Ona je retorički upitala da li neko misli da Priština ne bi sprovela Briselski sporazum da je bio u njenom interesu i podsetila da je sporazume koji je svojevremeno potpisao Borko Stefanović (DS) o integrisanom upravljanju granica. odmah bio sproveden, jer je bio potpuno loš.

"Svi se sada vraćaju na to što je pisalo 'border' - granica. Kad imate takve sporazume, svi trče da ih implementiraju", rekla je Brnabić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.