Brnabić: Verujem da će narod stati iza svog predsednika i vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2018, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Verujem da će narod stati iza svog predsednika i vlade

Nema roka za postizanje kompromisa sa kosovskim Albancima i potpisivanje pravonoobavezujućeg sporazuma između Beograda i Prištine, kaže premijerka Ana Brnabić, te ocenjuje da je predsednik Aleksandar Vučić na sebe preuzeo veliki teret - da proba da reši "kosovski čvor" za sve buduće generacije.

Brnabić za Novosti kaže i da će ona kao premijerka, ali i cela vlada u tome stajati iza Vučića i da da u tome neće biti populisti, već će se truditi da generacijama koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dolaze ne ostave konflikte i nerešena pitanja.

Brnabić ne isključuje da bi moglo da dođe do promene formata dijaloga, ali napominje da, ukoliko se uključe SAD, što traži Priština, onda za stolom treba da budu i Rusija ili Kina.

Upitana šta ako narod odbaci pravno obavezujući sporazum s Prištinom, Brnabić kaže da to može da se desi, ali smatra i da onda narod treba da preuzme odgovornost za budućnost svoje dece.

"Ako i kada budem imali neki uzajamno prihvatljiv kompromis na stolu, pre svega prihvatljiv za Srbiju, verujem da će narod stati iza svog predsednika i vlade", kazala je Brnabić.

U tom je kontekstu navela i da su promene u vladi odložene, ocenivši da bi bilo neozbiljno pominjati tu temu dok "vodimo ozbiljnu diplomatsku bitku" za KiM".

"Sada je važno da u svakom trenutku demonstriramo jedinstvo, jer je mnogo zemalja i ljudi u svetu koji bi želeli da vide razjedinjenu i slabu Srbiju", dodala je.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ana Brnabić: Smene u Vladi biće odložene dok vodimo bitku za KiM

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić: Ako se u dijalog o Kosovu uključi Amerika, onda za pregovaračkim stolom treba da budu Rusija i Kina. Smeta mi što se disonantni tonovi sa sednica kabineta iznose u javnost NEMA roka za postizanje kompromisa sa kosovskim Albancima i potpisivanje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.