Brnabić: Nekada je obećavano i nista nije rađeno, Srbija više nije takva zemlja!

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Nekada je obećavano i nista nije rađeno, Srbija više nije takva zemlja!

Kosovo je pokrajina u Srbiji i vlada će učiniti sve da život Srba na toj teritoriji bude bolji, poručila je danas premijerka Ana Brnabić, odgovarajući na pitanje poslanika o polaganju zakletve srpskih sudija i tužilaca na Kosovu.

Brnabić je istakla da će te sudije i tužioci omogućiti veću i bolju pravnu sigurnost Srba na Kosovu u trenutku kada, kako je rekla, zbog nekih nemamo punu kontrolu nad južnom pokrajinom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
"Situacija u medijima katastrofalna, ali dva puta je bilo gore pre 2014. godine!"

"Uradićemo sve kao vlada, nadam se uz podrsku skupštine, da se kvalitet života Srba na KIM unapredi koliko god moze. Želimo da naše sudije i tužioci budu na raspolaganju našim ljudima i to je velika stvar za njih. Ne znam zašto je vlada kritikovana za ovo", rekla je premijerka.

Ona je navela da je Srbija upravo zbog toga dobila i poene u međunarodnoj zajednici, jer je pokazala da stoji iza svojih reči i da implementira sporazume i sada još više može da se traži odgovor na pitanje - gde je Zajednica srpskih opština?

"Nekada je obećavano i nista nije rađeno, tako se gubi kredibilitet i urušava se zemlja. Ovo više nije takva zemlja", kazala je Brnabić.

Polaganje zakletve je, kaže premijerka, u skladu sa Briselskim sporazumom i odbranom teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

"Predstoji povećanje plata za bezbednosni sektor!"

FOTO: Tanjug/Filip Krainčanić

Najveći uspeh u oblasti bezbednosti jeste što je prvi put posle 30 godina nabavljeno više aviona za potrebe ratnog vazduhoplovstva, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić i najavila dalja ulaganja u namensku industriju.

Brnabićeva je, odgovarajući na pitanja poslanika, podsetila da je u Srbiju stiglo šest aviona Mig 29 i ukazala da je puno urađeno za Vojsku Srbiju, i da se 20.oktobra moglo videti koliko mnogo bolje danas izgleda vojska, koliko je bolje opremljena i koliko su vojnici sigurniji u sebe.

Rekla je da predstoji povećanje plata za bezbednosni sektor, kao i nastavak izgradnje stanova, i refinansiranje kredita.

"Važno je da na taj način pokažemo ozbiljnost i sigurnost naše zemlje“, poručila je Brnabić.

Ona je namensku industriju označila kako jednu od mogućnosti daljeg ekonomskog rasta Srbije i najavila dalja ulaganja i razvoj te industrije.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u parlamentu da će posle povećanja penzija od 1. januara 2018. godine penzije za 90 odsto poenzionerea biti veće nego što su bile 2014. godine i pre mera fiskalne konsolidacije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je aktuelni predsednik Srbije, za vreme vršenja dužnosti ministra odbrane, započeo suštinske reforme vojne industrije.

Ukazao je da je odlučeno da se uloži više od 50 miliona evra u namensku industriju, kako bi se povećao njen kapacitet, jer postoji mogućnost da se proizvede i proda vojna oprema i materijal.

Rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova iskoristilo mogućnosti modernizacije svojih sistema, zahvaljujući domaćoj namenskoj industriji.

Ukazao je da bi bilo dobro za sektor bezbednosti da se nastavlja sa rešenjem stambenog pitanja.

Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Zoran Ðorđević ocenio je da je neodgovorna vlast, koja je bila do 2012.godine, sigurno namerno uništavala vojsku.

"Bili su odbrojani dani da VS bude u ogromnim problemima“, rekao je Ðorđević, koji je bio ministar odbrane.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.