Brnabić: Nadam se da će Priština ubrzo ukinute takse

Izvor: RTS, 11.Feb.2020, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Nadam se da će Priština ubrzo ukinute takse

Nakon poziva SAD da se takse ukinu bez traženja reciprociteta, sve zavisi od Prištine i Aljbina Kurtija, poručila je predsednica Vlade Ana Brnabić.
Ana Brnabić je nakon predstavljanja 12. Sive knjige novinarima u Beogradu rekla da je ukidanje taksa važno za budućnost, za Srbe na Kosovu i Metohiji, ali podjednako i za Albance.

"Jedini način da ostavimo prošlost iza nas jeste dijalog, saradnja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << davanje ljudima neke druge perspektive, jer u suprotnom svi će otići odavde i ne znam u tom slučaju za koga se bori Kurti", ukazala je premijerka.
Ističe da su zbog taksa ispaštali svi na Kosovu i Metohiji - Srbi, Albanci i druge nacionalnosti koje tamo žive.
"Nadam se da će brzo povući takse, vratiti se za pregovarački sto i da ćemo nastaviti dijalog. Sada imamo i konkretne inicijative koje vode i ka boljoj ekonomskoj saradnji", ukazala je Brnabićeva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.