Brnabić: Kosovo je autonomna pokrajina Republike Srbije

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Kosovo je autonomna pokrajina Republike Srbije

Premijerka Ana Brnabić rekla je u Ženevi da je "ovo godina za priznanje Kosova onakvog kakvo jeste – kao autonomne pokrajine Srbije".
Premijerka je to rekla na konferenciji za novinare u Ženevi povodom skupa "Dijalog o Zapadnom Balkanu", koji organizuje Svetski ekonomski forum.

"Došli smo ovamo da pričamo o ekonomiji, budućem rastu svake zemlje u regionu, ali i regiona u celini", rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Brnabićeva.
Premijerka je navela da je Srbija najveća zemlja i najveće tržište u regionu, ali da je i dalje komparativno Srbija malo tržište, te istakla da "koliko god politika, ekonomija i društvo jaki i stabilni bili, ako postoji bilo kakva nestabilnost u regionu ili percepcija nestabilnosti, to utiče negativno na nas".
Ukazala je da je Srbija prošla kroz četiri teške godine mera fiskalne konsolidacije i naglasila da je Srbija ostvarila suficit treću godinu zaredom u budžetu, da je prepolovljena nezaposlenost i da je lider u regionu po stranim direktnim investicijama.
"Ali ako region nije stabilan, onda ni mi nećemo moći da sagledamo sve benefite konsolidacije", rekla je premijerka, te istakla da je Srbiji u interesu mir i stabilnost u regionu i saradnja sa svim partnerima.
Kako je rekla, pomenuti su politika i dijalog Beograda i Prištine i prepreke koje proističu iz tog dijaloga, ali da, kako je navela, ona neće sada o tome, jer je Srbija, "pre svega, zainteresovana za budućnost, kako da zaustavimo odliv mozgova, kako da profitiramo od četvrte industrijske revolucije, što je ključna stvar danas".
Brnabićeva je istakla da je digitalizacija prioritet njene vlade i da je to jedinstvena šansa ne samo za Srbiju već i za ceo region.
Pobednici četvrte industrijske revolucije mogu postati i oni koji to prethodno nisu bili, zaključila je Brnabićeva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Ovo je godina priznanja Kosova, onakvog kakvo jeste - kao autonomne pokrajine Srbije

Izvor: Blic, 02.Okt.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Ženevi da je "ovo godina za priznanje Kosova onakvog kakvo jeste - kao autonomne pokrajine Srbije".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.