Brnabić: Fon Kramon ima dvostruke standarde za Beograd i Prištinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2021, 11:39

Brnabić: Fon Kramon ima dvostruke standarde za Beograd i Prištinu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu (EP) i izvestiteljka EP za Kosovo Viola fon Kramon ima dvostruke standarde kada je reč o vladavini prava u slučaju Beograda i Prištine.

Brnabić je, na svom Tviter nalogu, navela da kada, suprotno Briselskom sporazumu, specijalne jedinice ROSU upadnu na sever AP Kosova i Metohije, pucaju na građane srpske nacionalnosti koji mirno protestuju i rane Srećka Sofronijevića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - to je za Fon Kramon, kako je rekla, "vladavina prava i reakcija Prištine za puno poštovanje".

Ona je to uporedila sa situacijom kada, kada je istakla, stotinak građana bez prijave skupa zatvori međunarodni putni pravac i zabrani kretanje građana širom Srbije, a država odluči da ne primenjuje silu - izvestiteljka EP je "šokirana reakcijom vlasti" i ocenjuje da su "kontramere države bile izuzetno tvrde i nisu bile adekvatne".

Premijerka je ocenila da je ono što Fon Kramon poručuje "tužno i licemerno".

"Da li treba da pucamo na ljude da bi iskazali puno poštovanje, kao u slučaju Prištine? Da je vladavina prava u slučaju Prištine jedno, a u slučaju Beograda drugo? Da Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju ista prava kao građani bilo gde drugde?", napisala je Brnabić na Tviteru.

Ona je reagovala na jučerašnju izjavu Fon Kramonove, koja je poručila da je "šokirana" reakcijom vlasti Srbije na proteste proteklih dana, i da će, kako je rekla, kada Zeleni preuzmu ministarstvo spoljnih poslova u Nemačkoj, doći do promene stava prema zvaničnom Beogradu.

Fon Kramonova, takođe, tvrdi da će njena stranka imati pristup koji će, kako je rekla, biti "više zasnovan na vladavini prava" i "kritičniji prema dešavanjima na terenu i rezultatima sprovođenja reformi".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić o izjavama Fon Kramon: Tužno i licemerno

Izvor: Danas, 30.Nov.2021

Premijerka Srbije Ana Brnabić oštro je danas kritikovala poslanicu nemačkih Zelenih u Evropskom parlamentu Violu fon Kramon Taubadel, optuživši je da ima dvostruke aršine prema Beogradu i Prištini.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.