Britanski ambasador: Kosovo će biti dragocen član Uneska

Izvor: Blic, 09.Nov.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ambasador: Kosovo će biti dragocen član Uneska

Britanski ambasador na Kosovu Ruari O Konel je izjavio je danas da je London intenzivno lobirao da Kosovo postane čan Uneska i sada deli razočaranje sa Prištinom, zbog odluke Generalne konferencije Uneska da Kosovo ne postane deo te organizacije UN za obrazovanje, nauku i obrazovanje.

- Intenzivno smo lobirali za to što je to bilo ispravno uraditi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Verovali smo da će članstvo doneti koristi svakome – na Kosovu i u regionu. Kosovo treba da bude ponosno zbog profesionalne, dostojanstvene i hrabre kampanje. Sa tim su se složile 92 zemlje. Kosovo bi bilo – i biće, u budućnosti – dragocen član Uneska. Pozitivne poruke će odvesti Kosovo tamo - napisao je britanski ambasador na fejsbuk stranici.

Za prijem Kosova na današnjoj sesiji Generalne skupštine UNESCO-a glasale su 92 zemlje, dok je za prijem bilo potrebno 95 glasova. Protiv prijema je glasalo 50, dok je 29 država bilo uzdržano.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.