Britanski Sun o vređanju Srbije, nacističkim pozdravima, skandiranju u Prištini i - licemerju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski "Sun" o vređanju Srbije, nacističkim pozdravima, skandiranju u Prištini i - licemerju

Britanski tabloid "Sun", nakon što je to uradio poznati novinar Sem Strit, osudio je vređanje Srbije od engleskih i kosovskih navijača u Prištini pre, za vreme i posle utakmice kvalifikacija za EURO.

Tiražni list, u internet izdanju, istakao je naslov "Idioti" objašnjavajući da su besne reakcije izazvane, pored pogrdnog skandiranja Srbiji, i nacističkim pozdravima Engleza u jednom lokalu.

"Sun" piše i kako su "šokantni snimci u velikoj meri sa suprotnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa "ljubavnim" scenama na stadionu", kao i da bi mogli da znače licemerje zbog rasističkih ispada u Sofiji na meču Bugarske i Engleske, odnosno velikih osuda sa Ostrva.

Isto tako podsetio je i na događaje iz Kruševca na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske 2012. godine, kada je FS Srbije sankcionisan sa 65.000 funti zbog vređanja gostiju na rasnoj osnovi.

Osuda "Suna" dolazi nakon što je britanski novinar Strit, inače poštovalac Srbije, Brazila i Argentine, objavio i osudio snimak vređanja Srbije, uz pretpostavku da bi Engleska mogla prvi meč na EURO da igra pred praznim tribinama.

"Ili se rasizam naziva samo ono što urade navijači u istočnoj Evropi", upitao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Sun" brani Srbe: Skandiranje u Prištini može da bude licemjerje

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Nov.2019

Britanski tabloid "Sun", nakon što je to uradio poznati novinar Sem Strit, osudio je vrijeđanje Srbije od engleskih i kosovskih navijača u Prištini prije, za vrijeme i poslije utakmice kvalifikacija za EURO.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.