Braund: Mogu biti osuđeni i članovi aktuelne kosovske vlade

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braund: Mogu biti osuđeni i članovi aktuelne kosovske vlade

Član nemačke delegacije koja je boravila u poseti Specijalnom sudu za zločine bivše OVK u Hagu, Jirgen Braund, izjavio je da pred tim sudom mogu biti osuđeni i članovi aktuelne kosovske vlade, ali nije precizirao na koga misli, prenosi "Ljajmi".
"Važno je reći da Sud želi da sprovede pravdu prema počiniocima ratnih zločina dok su bili u OVK. U budućnosti, članovi aktuelne vlade na Kosovu takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mogu biti osuđeni", rekao je Jirgen Braund.
Nemački zvaničnici koji su u sredu posetili Specijalna veća suda u Hagu pripadaju nemačkoj Komisiji za ljudska prava i humanitarnu pomoć, prenosi Kosovo onlajn.
U haškom sudu primila ih je predsednica suda Ekaterina Trendafilova koja je rekla da je zahvalna na pomoći Nemačke toj instituciji. Navela je da će Specijalni sud biti nezavisan, da će sprovoditi poštena, nepristrasna i bezbedna suđenja.
Istovremeno, optužnice se potvrđuju i njihov broj se povećava, podseća Ljajmi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.