Bratstvo i jedinstvo balkanskih dilera

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2019, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratstvo i jedinstvo balkanskih dilera

Tokom poslednjih meseci policija je u nemačkom gradu Hajlbronu razbila veliku mrežu trgovaca raznim vrstama opijata. Većina od 17 uhapšenih koji se i dalje nalaze u pritvoru je poreklom iz država bivše Jugoslavije. U međuvremenu su dvojica vođa ovog kriminalnog klana, jedan sa Kosova (38) i mladić iz unutrašnjosti Srbije (32), već osuđeni na šest, odnosno šest godina i tri meseca robije.

Prema saopštenju policije, klupko je počelo da se odmotava aprila prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kada su kod jedne državljanke Hrvatske, prilikom rutinske kontrole na auto-putu kod Frankfurta na Majni, pronašli oko 100 grama kokaina. Ispostavilo se da je bila kurir koja je iz Frankfurta drogu prenosila u Hajlbron, a pretresom njenog stana zaplenjeno je 32 kilograma marihuane, velika kličina ekstazija, te nekoliko kilograma amfetamina. To je policiju dovelo do pomenutog Kosovara i Srbina, a uhapšen je i njihov saradnik poreklom iz Turske (34).

U sklopu istrage ove narko-grupe, policija je od avgusta prošle godne, uz pomoć specijalaca, obavila racije u mestima Firfeld, Kirhart i Bad Rapenau. Od tada je u pritvoru završilo još petoro osmnjičenih, a zaplenjene su nove količine droga.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.