Braser: Savet Evrope ne odustaje od izveštaja Dika Martija

Izvor: Večernje novosti, 09.Mar.2015, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braser: Savet Evrope ne odustaje od izveštaja Dika Martija

Savet Evrope nije odustao od utvrđivanja istine o navodima specijalnog izvestioca Parlamentarne skupštine SE Dika Martija o trgovini organima na Kosovu, rekla je danas predsednica PS SE An Braser."Mi nikad ne odustajemo", rekla je ona na Fakultetu političkih nauka gde je odmah po dolasku u Beograd održala predavanje studentima o Savetu Evrope. Prema njenim rečima, važno je da se utvrdi istina o nestalima i da SE nastavlja rad u tom pravcu.Ona je takođe istakla da se SE u odnosu prema Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rukovodi Rezolucijom UN 1244. "Kosovo nije član Saveta Evrope", rekla je Braser, ne odbacujući, međutim, mogućnost da se to jednog dana dogodi."Zahtev Kosova postoji, ali to zavisi od regiona, ne treba da žurimo", dodala je ona napominjući da EU ima drugačiji pristup od SE i da je potrebno pronaći zajedničko rešenje.Kada je reč o borbi protiv korupcije Braser je ocenila da je Srbija napravila napredak, ali da je čeka još puno posla.Braser je dodala da Srbija treba da obezbedi slobodu izražvanja i zaštitu novinara, kao i da reši pitanje vlasništva nad medijima."Samo pluralizam garantuje slobodu medija i to je važno za demokratiju", rekla je ona. Braser je istakla da je u Beograd doputovala kako bi se upoznala sa situacijom u Srbiji, a ne da bi sprovodila monitoring. Ona će sutra razgovarati sa srpskim državnim vrhom, a zatim će posetiti i Novi Sad.DAČIĆ I BRASER O STANjU LjUDSKIH PRAVA U SRBIJIŠef srpske diplomatije i predsedavajući OEBS-u Ivica Dačić razgovarao je danas sa predsednicom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope An Braser o temama iz nadležnosti Saveta Evrope, posebno o standardima demokratije, ljudskih prava i vladavine prava u Srbiji i regionu.Braser je posebno je istakla značajnu ulogu Srbije u regionu kao faktora stabilnosti, i posebno odgovornu funkciju predsedavanja OEBS-u u trenutno veoma važnom periodu za Evropu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.Srbija pridaje veliki značaj Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, jer je ono mesto koje pruža mogućnost da se raspravljaju sva aktuelna pitanja u Evropi, naglasio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Savet Evrope ne odustaje od izveštaja Dika Martija

Izvor: RTS, 09.Mar.2015

Savet Evrope nije odustao od utvrđivanja istine o navodima specijalnog izvestioca Parlamentarne skupštine SE Dika Martija o trgovini organima na Kosovu, rekla je predsednica PS SE An Braser. . Predsednica PS SE An Braser...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.