Božićno pismo malog Pavla iz Šida vršnjacima na KiM: Ne brinite se Kosovo će biti Srbija

Izvor: KMnovine.com, 05.Jan.2024, 02:57

Božićno pismo malog Pavla iz Šida vršnjacima na KiM: ''Ne brinite se Kosovo će biti Srbija''

Božićno pismo malog Pavla iz Šida vršnjacima na KiM: "ne brinite se, Kosovo će biti Srbija"

Ovih dana su se mnoge rodoljubive organizacije potrudile da obezbede što veći broj paketića za srpsku decu sa Kosova i Metohije do Božića.



Veliki broj ljudi se odazvao i pristigao je značajan broj poklona a neki od mališana su želeli da i dodatno podstaknu svoje vršnjake na Kosovu i Metohiji koji žive u izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << teškim uslovima.


Naime, ljudska prava Srba sa Kosova i Metohije spadaju u najugroženija ljudska prava u čitavom, takozvanom, "civilizovanom svetu". Na žalost, pod tim izrazom se nekako nakaradno nametnulo da se podrazumeva deo sveta pod zapadnim uticajem koji to nema čime da opravda. Iako su oni najglasniji u tobožnjoj odbrani ljudskih prava kada su u pitanju razne vrste izopačenog ljudskog ponašanja. Međutim, nema ni reči o teškom životu Srba na Kosovu i Metohiji i to već decenijama. U stvari se dešava suprotno, uticajne sfere sa zapada podršku pružaju upravo onima koji ta prava najgrublje i masovno krše.


Srpski mališani koji su rođeni ne samo posle rata na KiM već i daleko odatle, iako ne mogu o tome da saznaju u medijima, svojim srcem osećaju patnju i težak život svojih vršnjaka.


Takav je i mali Pavle iz Šida koji je organizaciji "Svi za Kosmet"* poslao paketić ali i pismo kojim je želeo da podrži svoje vršnjake i u njemu napisao:


"Zdravo ja sam pavle iz Šida. Želim da život na Kosovu bude srećan i da što pre prestane rat kod vas. i ne brinite se Kosovo će biti Srbija"!


Pismo koje ima snagu glasova hiljade odraslih!


Pismo koje ohrabruje i svojom sadržinom ali i činjenicom da postoje Srbi svesni svog identiteta, porekla, zemlje, svetinja, naroda i koji u tom duhu vaspitavaju i svoju decu.



   
Foto: Instagram stranica udruženja "Svi za Kosmet"    




NAPOMENA* Termin "Kosmet" stvorila je Komunistička partija Jugoslavije 1938. za to područje (Izvor: Šiljegović, Boško, ur. (1961). Vojna enciklopedija. 4. Beograd: Redakcija Vojne enciklopedije). Zbog skraćenog naziva on se lako prima u narodu i ostaje do danas. Međutim, naziv "Kosmet" u istom trenutku poništava i naziv Kosovo i naziv Metohija čime se u svesti udaljavamo od pravilnog shvatanja i doživljaja oba termina. Nakaradnost potvrđuje i činjenica da "Kosmet" ne postoji ni na jednoj mapi jer ne određuje pojmove ispravno! A i sam podatak da se radi o patentu Komunista koji su pripremali predaju Kosova i Metohije Albancima radi stvaranja Velike Albanije, dovoljan je da taj termin izbacimo iz upotrebe.


 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2024 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.