Bošnjacima bi se crno pisalo

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jun.2018, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošnjacima bi se crno pisalo

Nedavna izjava Redžepa Hotija, zamenika predsednika vladajuće Demokratske partije Kosova "da bi u slučaju podele Kosova Sandžak (i srpski i crnogorski deo) trebalo pripojiti Kosovu" izazvala je burne reakcije u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Novoj Varoši, Priboju i Prijepolju, ali i na severu Crne Gore, u Plavu, Gusinju, Rožajama, Beranama...

Dobrosav Nikodinović, predsednik Udruženja Ras u Novom Pazaru, podseća:

- Mi smo u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << već bili deo Kosova, odnosno Velike Albanije. Bilo je to u periodu od 1941. do 1945, kada je uz pomoć Hitlera formirana ova fašistička tvorevina. Albanski balisti, predvođeni zlikovcem Šabanom Polužom, tada su u Raškoj oblasti počinili strašne zločine, na njihovoj meti nisu bili samo Srbi već i Bošnjaci. Najveći zagovornik Velike Albanije i pripajanja Raške oblasti Kosovu bio je Aćif Hadžiahmetović, Albanac iz Đakovice (Aćif Bljuta), ratni gradonačelnik Novog Pazara kome je Sulejman Ugljanin u centru Novog Pazara postavio spomen-ploču. Predstavnici BNV-a redovno posećuju grob Šabana Poluže i odaju mu poštu, ali i grob Adema Jašarija, koji se takođe borio za veliku Albaniju. Čim im se za to ukaže prilika, oni će ponovo pokušati da Rašku oblast gurnu pod albansku kontrolu.

Bošnjaci nemaju mnogo zajedničkog sa Albancima - ističe Nikodinović.

- Ako bi Albanci došli u Rašku oblast ili Sandžak, Bošnjaka više ne bi bilo u ovom delu Srbije, prošli bi gore i od Srba jer bi ih Albanci sve asimilizovali i naterali da brzo odreknu svog jezika i identiteta i prihvate sve albansko - kaže Dobrosav.

Naš sagovornik se pita koja bi to sila mogla da u Veliku Albaniju utera Novu Varoš u kojoj je 92 odsto Srba, Priboj, gde je Srba 75 odsto ili Prijepolje gde su Srbi takođe u većini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.