Bosanka na čelu grupe u Beču koja je prodavala državljanstva

Izvor: RTS, 08.Okt.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanka na čelu grupe u Beču koja je prodavala državljanstva

Ukupno 51 osoba optužena je u velikoj aferi u Beču zbog nelegalne prodaje državljanstava.
Državljanstva je kupovalo 47 ljudi, i to 29 osoba sa Kosova, sedam državljana Srbije, šest Makedonaca, dva Bosanca, po jedan Hrvat, Ukrajinac i državljanin Moldavije.
Na čelu grupe službenika koja je delila državljanstva nalazila se državljanka BiH kojoj preti zatvorska kazna od deset godina.
U ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kriminalnim aktivnostima učestvovala je i jedna žena prevodilac, takođe poreklom iz BiH.
Osobe koje su kupovale državljanstva, a reč je o čistačicama, konobarima, zidarima ili nezaposlenima, plaćale su i do 9.000 evra.
Kako se navodi u optužnici, neki od službenika pristali su na ove mahinacije kako bi isplatili kockarske dugove.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naši ljudi u aferi trgovanja državljanstvima u Beču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2019

Državljanstva je kupovalo 47 osoba, i to sedam državljana Srbije i 29 osoba sa Kosova i Metohije, šest Makedonaca, dva državljanina BiH, po jedan državljanin Hrvatske, Moldavije i Ukrajine, prenosi Klix...Na čelu grupe službenika koja je delila državljanstva nalazila se državljanka BiH kojoj,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.