Borelj: Srbija i tzv. Kosovo treba da ispune sve obaveze iz Sporazuma

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 14:25

Borelj: Srbija i tzv. Kosovo treba da ispune sve obaveze iz Sporazuma

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj poručio je da EU očekuje da Srbija i tzv. Kosovo ispune sve obaveze.

To se odnosi na obaveze proistekle iz Sporazuma o normalizaciji odnosa.

Borelj je na Tviteru napisao da su se Srbija i tzv. Kosovo obavezali na Sporazum o putu normalizacije i Aneks implementacije te da EU očekuje da i jedni i drugi poštuju sve obaveze iz Sporazuma i počnu da sprovode >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što pre preuzete obaveze.

"Dve strane moraju izbegavati bilo kakve eskalacije. Prebacivanje preuzetih obaveza na puteve njihovih evrointegracija je u toku", napisao je Borelj.

Dodaje da je dogovor koji su na jučerašnjem sastanku glavnih pregovarača na tehničkom nivou postigli o tekstu Deklaracije o nestalima prvi korak.

Prema njegovim rečima, taj usaglašeni tekst Deklaracije EU će podržati na sledećem sastanku lidera na visokom nivou koji će sazvati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.