Borci Toplice za odbranu Kosova (VIDEO)

Izvor: S media, 15.Sep.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borci Toplice za odbranu Kosova (VIDEO)

U Topličkom okrugu pojavili su se plakati u kojima Udruženje boraca rata od 1990. godine poziva dobrovoljce da se prijave u odbranu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Prokupačko Udruženje boraca rata od 1990. godine počelo je da upisuje dobrovoljce koji su spremni da brane srpski narod na teritoriji KiM ukoliko se narednih dana ostvare pretnje Albanaca da uspostave kontrolu nad severnim delom Kosovske Mitrovice, kao i graničnim prelazima u tom pojasu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
U pozivu se osuđuje najavljeno nasilje Albanaca nad srpskim življem na Kosmetu, i podseća da u skladu sa međunarodnim ratnim pravom svako ima pravo na samoodbranu i odbranu sopstvenog naroda ma gde se on nalazio. Naglašava se da borci Toplice neće ostati ravnodušni i čekati ili gledati stradanje Srba.

Upis dobrovoljaca se vrši svakog dana u prostorijama Udruženja boraca u Prokuplju, a zainteresovani, osim ličnog prisustva, moraju da imaju i vojnu knjižicu.

U Topličkom okrugu 17.619 nezaposlenih

Danas sednica Saveta bezbednosti o Kosovu

Generalni sekretar NATO-a danas u Prištini

Prokupačko Udruženje boraca ima oko 4.000 članova i prema prvim informacijama, već ima veliki broj zainteresovanih za upis u dobrovoljce.

Inače, tokom rata 1999. godine, Toplički okrug je sa 97 procenata bio procentualno prvi u Srbiji po odzivu građana na mobilizaciju.

južnevesti.com
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.