Bombaš samoubica sa Floride?

Izvor: RTS, 09.Jan.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaš samoubica sa Floride?

Kosovski Albanac Sani Osmakac uhapšen u akciji Federalnog istražnog bira zbog planiranja terorističkih napada. Osmakac, navodno, želeo da se digne u vazduh u Tampi. Preti mu doživotna robija.

Kosovski Albanac Sami Osmakac mogao bi provesti ostatak života iza rešetaka, ukoliko porota prihvati tvrdnje Federalnog istražnog biroa, koji je ovog čoveka uhapsio u subotu zbog navodnog planiranja samoubilačkog napada u Tampi.

Osmakac je uhapšen posle višemesečnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << praćenja, tokom kojeg je ustanovljeno da je nabavljao "zastave Al Kaide", kao i da je "pokušavao da nabavi oružje i eksploziv" za izvođenje samoubilačkog napada.

Uhapšen je kada je posredstvom agenta FBI pokušao da nabavi oružje, odnosno "kalašnjikov", "uzi" i prsluk ispunjen eksplozivom.

Plan je, kako navodi FBI, bio da istovremeno detonira nekoliko automobila-bombi, potom puca po prolaznicima, da bi se na kraju i sam razneo. Potencijalne mete su mu bili noćni klubovi u Tampi i operativni centar lokalne policije.

Filmski plan koji je osmislio Osmakac uključivao je i uzimanje talaca i pregovore sa policijom.

"Posle toga mogli bi da me uhapse u pet miliona delova", navodno je Osmakac rekao "vezi" za nabavljanje oružja. "Svi moramo da umremo, zašto onda da ne umrem na islamski način".

Neposredno pre hapšenja, Osmakac je snimio oproštajnu poruku, u kojoj objašnjava razloge za ovakvu akciju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kosovski Albanac planirao teroristički napad u SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jan.2012

Kosovski Albanac Sami Osmakač uhapšen je u Floridi i optužen za planiranje terorističkih napada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.