Izvor: JUGpress.com, 23.Avg.2022, 14:57

Bogdanović: Šta to Kurti hoće da nam otme a da mu mi već nismo dali

BEOGRAD

Bivši ministar za Kosovo i Metohiju (KiM) Goran Bogdanović ocenio je apsurdnim da predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle 10 godina pregovora i neprekidnih “pobeda” izajvljuje da smo “saterani u ćošak” i da bi to morao da objasni, ali i podnese ostavku zbog takvog stava.

Na pitanje da li zaista može doći do novih sukoba, Bogradović je za list “Nova” rekao da je nezahvalno o tome govoriti, ali je izvesno da KFOR čini sve da do novih sukoba >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ne dođe.

“Moje mišljenje je da ne može doći do rata, ali da može doći do nekih incidenata. A da će doći do proterivanja i rata, mislim da je apsurd. Ta retorika kojom nas svakodnevno plaše ničemu ne vodi, imamo stalni trend odlaska Srba sa Kosova i Metohije, ovo je samo još jedna kapisla pomoću koje oni koji su bili na ‘ivici’ donose odluku da napuste KiM”, rekao je Bogdanović.

Kada je reč o pitanju ličnih dokumenata, koje je uz tablice razlog najnovijim tenzijama, Bogdanović je ukazao da 95 odsto Srba sa severa KiM imaju kosovske lične karte što je, prema njegovim rečima, rezultat potpisivanja Briselskog sporazuma 2013. godine i “nasilne integracije Srba u takozvane institucije Kosova”.

Na pitanje da li taj “papir” (ulazno-izlazni dokument) zapravo važi samo za onih pet odsto srpskih građana koji nemaju kosovske lične karte, Bogdanović je odgovorio potvrdno.

“Kad se predavala policija, sudstvo, pozivni broj, kad je potpisan sporazum o energetici… kad su mnogo krupnije stvari davali, ono što zaista čini državnost Kosova, niko tada nije dizao tenzije niti se bunio i sazivao vanredna obraćanja javnosti”, rekao je Bogdanović.

On je pozvao Vučića da kaže “šta to Kurti hoće da nam otme a da mu mi već nismo dali”.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.