Bogdanović:Nove barikade beskorisne

Izvor: B92, 08.Dec.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović:Nove barikade beskorisne

Beograd -- Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović kaže da je postavljanje novih barikada na severu te pokrajine bespotrebno i apelovao na očuvanje mira.

"Ovaj današnji potez je, po meni, bespotreban, jer odluka svih Srba na severu Kosova i Metohije je da se bojkotuju prelazi na Jarinju i Brnjaku dok god ne počne implementacija sporazuma koji je postignut u Briselu", rekao je Bogdanović za B92. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ministar je, gostujući na Televiziji B92, kazao da se Srbi postavljanjem barikada ponovo izlažu riziku i opasnostima, a posebno "sukobima sa našom policijom".

"Bojim se da ne dođe do eskalacije nasilja. Najgore u ovom trenutku bi bilo da Srbi idu na Srbe. Nema potrebe za tim i da se tu postavljaju barikade i tako da se onemogućava protok robe i kapitala, jer tu ionako ne prolazi ništa", naveo je Bogdanović.

On je dodao da je regionalno predstavljanje Kosova i Metohije statusno pitanje i da Srbija nipošto ne može da prihvati da ono u međunarodnim organizacijama bude predstavljeno kao Kosovo republika ili država, već samo po Rezoluciji 1244.

"Postoje razni modaliteti, ali mi smo spremni da i dalje razgovaramo i iznađemo rešenje koje je prihvatljivo i koje se neće kositi sa našim Ustavom. Na tom primeru se vidi da Srbija nije sklona da ni indirektno, ni direktno prizna nezavisnost Kosova", rekao je Bogdanović.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Brnjak

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.