Bogdanović: Bilo je otimačine državnog novca!

Izvor: S media, 23.Jan.2012, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Bilo je otimačine državnog novca!

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović tvrdi da je tačno sve što je do sada objavljeno o nenamenskom trošenju novca iz državne kase namenjenog Srbima u južnoj srpskoj pokrajini, ali da nije on odgovoran za te zloupotrebe i mahinacije nego njegovi prethodnici.

Bogdanović: Referendum nepotreban

Srbi sa severa Kosova odlažu referendum?

Bogdanović: Poštuje se procedura dogovorena >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Briselu

On je poručio da neće dozvoliti da se nastavi otimačina državnog novca.

"Činjenica je da sam po dolasku u Ministarstvo za KiM pronašao više od 220 duplih plata koje sam odmah ukinuo, svu dokumentaciju o zloupotrebama, raznim mahinacijama, naduvanim fakturama, finansiranju nepotrebnih projekata predao sam policiji i tužilaštvu uz krivične prijave. Tvrdite da je državni novac nenamenski trošen za izgradnju i renoviranje objekata, koji nikada nisu završeni ili su cene radova i kvadrata „pumpane". Tačno, samo prećutkujete da se to odnosi na period do 2008. godine", naveo je Bogdanović.

Neću dozvoliti staru praksu

On tvrdi da je po njegovom dolasku na čelo Ministarstva za KiM 2008. godine cena kvadrata pala sa 900 na maksimalnih 340 evra, da nijedan posao izgradnje ili renoviranja objekta ne može da se dobije bez tendera i da je svaki objekat završen u predviđenom roku.

On je u pisanom reagovanju istakao da je u Ministarstvu formirana komisija koja svaki navod, naznaku nepravilnosti, proverava na samom terenu „upravo da bi se sprečile moguće zloupotrebe".

(P R E S S)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.