Blumberg: Formira se kosovska vojska, ustav to ne dozvoljava

Izvor: RTS, 04.Dec.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blumberg: Formira se kosovska vojska, ustav to ne dozvoljava

Najavljenim formiranjem kosovske vojske bavi se i američka agencija "Blumberg", koja podseća da kosovski ustav to ne dozvoljava.
Nakon što su srpski poslanici blokirali pokušaje izmene ustava, kosovska vlada sa albanskom većinom sada pokušava da postigne promene kroz obične zakone, navodi Blumberg.

Agencija navodi da su SAD podržale formiranje kosovske vojske, uprkos tome što se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbija protivi tom potezu.
SAD navode da će formiranje vojske trajati dugo vremena.
Zvanični Beograd je blokirao Prištinu od ulaska u međunarodne organizacije, iako obe strane moraju da poboljšaju međusobne odnose kako bi imali mogućnost za članstvo u Evropskoj uniji, navodi Blumberg, dodajući da su kosovske vlasti uvele povećanje tarifa od 100 odsto nakon neuspešnog pokušaja za članstvo u Interpolu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blumberg: Formira se kosovska vojska,ustav to ne dozvoljava

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2018

Najavljenim formiranjem kosovske vojske bavi se i američka agencija Blumberg, koja podseća da kosovski ustav to ne dozvoljava...Nakon što su srpski poslanici blokirali pokušaje izmene ustava, kosovska vlada sa albanskom većinom sada pokušava da postigne promene kroz obične zakone, navodi Blumberg...Agencija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.