Blokirana pruga u Kraljevu

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokirana pruga u Kraljevu

Grupa radnika Fabrike vagona Kraljevo blokirala saobraćaj na pruzi Kraljevo - Čačak i Kraljevo - Zvečan - Kosovska Mitrovica. Posle sastanka u Berogradu sa ministrom privrede Igorom Mirovićem radnici odlučili da nastave blokadu.

Radnici Fabrike vagona Kraljevo koji od jutros blokiraju prugu od Kraljeva ka Čačku i Kosovskoj Mitrovici odlučili su nakon razgovora sa vršiocem funkcije ministra privrede Igorom Mirovićem da nastave blokadu.

Štrajkački odbor je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po povratku u Kraljevo saopštio ponudu da Vlada Srbije u cilju privremene finansijske konsolidacije ovog preduzeća, a u skladu sa raspoloživim sredstvima, zaposlenima u narednom periodu isplatiti dve minimalne zarade.

Istovremeno, bio bi intenziviran dijalog u cilju potpisivanja Memoranduma o rešavanju problema socijalnog programa i realizacije otpremnina i pokretanje postupka kontrole poslovanja.

Okupljeni radnici su međutim odbili da napuste blokadu, uz dogovor da sutra donesu i odluku o tome, da li će blokadu proširiti i na Ibarsku magistralu.

Od sedam sati jutros radnici blokiraju prugu Kraljevo - Čačak i Kraljevo - Zvečan - Kosovska Mitrovica, u Industrijskoj ulici kod Železničke stanice u Kraljevu. U prekidu je železnički, a drumski saobraćaj se preusmerava.

"Železnice Srbije" su saopštile da su tokom prva tri sata blokade otkazani polasci pet putničkih i teretnih vozova.

Kompletan menadžment Fabrike vagona, sa direktorom Zoranom Bogdanovićem na čelu, u subotu je podneo ostavku.

Štrajkači zahtevaju isplatu između 18 i 20 zarada, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža za poslednje tri godine.

Radnici su u štrajku poslednjih osam meseci, a za to vreme nisu dobili ni dinara. Blokade saobraćajnica u Kraljevu počele su pre nedelju dana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.