Blokada severnog Kosova (video)

Izvor: Medijski istraživački centar, 29.Jul.2011, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada severnog Kosova (video)

Američki vojnici u sastavu Kfora su u petak oko 15 sati zatvorili za saobraćaj prelaz Jarinje u opštini Leposavić na severu Kosova.
Američki vojnici su razvukli bodljikavu žicu preko prelaza i postavili stolicu sa kartonom na kojem piše: 'Zabranjen prolaz. Okrenite nazad'.
Vojnici nisu želeli da novinarima Medijskog istraživačkog centra iz Niša da kažu zašto je prelaz zatvoren. Oni nisu dozvolili ni da im se priđe na razdaljinu manju od desetak metara.
Ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << MICa ostala je i tokom večeri na teritoriju Kosova u Leposaviću gde su inače lokalni Srbi postavili barikadu nedozvoljavajući prolaz vozilima KFORa.
Pretpostavlja se da je blokada prelaza Jarinje od strane pripadnika KFORa odgovor na blokadu njihovog  konvoja koji su Srbi zaustavili na putu u selu Rudare, kod Zvečana. Taj konvoj upućen je na prelaz Jarinje.
KFOR je večeras nakon pregovora sa šefom pregovaračkog tima Borislavom Stefanovićem i ministrom za Kosovo Goranom Bogdanovićem odlučio da povuče jedinice koje su se nalazile na barikadi u selu Rudare kod Zvečana.
Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je večeras da mu 'nije lako pala' odluka da povuče jedinice sa srpskih barikada u Rudaru i da je to učinio u korist građana Zvečana, ali da to ne menja ništa na njegovoj odlučnosti da deluje protiv ekstremista.
On je rekao da će prelazi između Kosova i Srbije biti otvoreni kad se za to stvore bezbednosni uslovi.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.