Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2023, 07:13

Blinken pozvao Kurtija na hitnu deeskalaciju i premeštanje gradonačelnika

Američki državni sekretar Entoni Blinken je, u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, pozvao na hitnu deeskalaciju situacije na severu Kosova i Metohije, saopštio je Stejt department.Kako se navodi, to uključuje premeštanje albanskih gradonačelnika da rade sa drugih lokacija, a ne u zgradama opštine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stejd demartment saopštio: Blinken razgovarao s Kurtijem i tražio

Izvor: B92, 27.Jun.2023

Američki državni sekretar Entoni Blinken je, u telefonskom razgovoru sa Aljbinom Kurtijem, pozvao na hitnu deeskalaciju situacije na severu KiM...Kako se navodi u saopštenju stejt departmenta, to uključuje premeštanje albanskih gradonačelnika da rade sa drugih lokacija, a ne u zgradama opštine...Blinken...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.