Bilčik i Fon Kramon zabrinuti zbog odluke Prištine o eksproprijaciji zemljišta

Izvor: Beta, 10.Maj.2023, 16:13

Bilčik i Fon Kramon zabrinuti zbog odluke Prištine o eksproprijaciji zemljišta

 Izvestioci Evropskog parlamenta za Srbiju i Kosovo Vladimir Bilčik i Viola fon Kramon Taubadel izrazili su danas zabrinutost zbog odluke kosovske vlade o eksproprijaciji zemljišta na severu Kosova."To je apsolutno neprihvatljivo. To je jedan od razloga zašto ću kada odem na Kosovo otići i na sever", izjavila je Fon Kramon na konferenciji za novinare nakon što su u Evropskom parlamentu usvojeni izveštaji o Srbiji i Kosovu.Ona je rekla da će razgovarati sa građanima na severu Kosova i saznati više o tome, a zatim izvestiti vladu u Prištini o situaciji na terenu."To je ono što me u ovom času najviše brine, jer vidimo da je stabilnost na severu vrlo krhka", rekla je Fon Kramon.Kosovska vlada usvojila je danas Nacrt preliminarne odluke o eksproprijaciji zemljišta u opštinama Leposavić i Zubin Potok.Izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik je rekao da sve što vlasti u Prištini rade treba da rade u skladu s principima vladavine prava i da to treba da se odnosi i na pokušaje eksproprijacije zemljišta.Bilčik je istakao da normalizacija odnosa znači da ljudi u regionu treba da žive normalnim životom, a da "sada mnogi Srbi na severu ne mogu živeti normalnim životom"."To znači da čovek može da izađe i da se oseća ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bilčik: Ne slažem se da je za izbore na severu Kosova kriv samo Beograd

Izvor: Danas, 10.Maj.2023

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da "nije srećan" zbog usvojenog amandmana na izveštaj o Kosovu u kojem se, kako je rekao, za sprovođenje izbora na severu Kosova isključivo krivi Beograd.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.