Izvor: CrnaHronika.rs, 12.Feb.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilans lavine u Restelici – devet mrtvih

Spasilačke ekipe pronašle su u selu Restelica u opštini Dragaš još dva tela žrtava snežne lavine čime je broj poginulih povećan na devet.Pripadnici Bezbednosnih snaga Kosova, Kfora, Policije i građani sela Restelice i dalje intenzivno tragaju za još jednom osobom, koja je kako se pretpostavlja zatrpana u snežnoj lavini u tom selu na tromeđi Kosova, Albanije i Makedonije.U snežnoj lavini koja je juče pre podne skoro sravnila sa zemljom desetak kuća u Restelici, kasno sinoć je pronađeno sedam žrtava, svi iz porodice Reka, dok je petogodišnja devojčica spasena.Devojčica je sinoć kasno prebačena u bolnicu u Prizren, potvrdili su jutros za agenciju Beta šef operative u Policijskoj stanici u Dragašu Eljam Seferi i rukovodilac Vatrogasne jedinice Ćerkin Krasnići.
Za Restelicu su danas krenuli i premijer Kosova Hašim Tači u pratnji ministra unutrašnjih poslova Bajrama Redžepija i zvaničnika Vlade.Telegrame saučešća porodicama nastradalih uputili su i predsednik Parlamenta Jakup Krasnići i predstavnici parlamentarnih partija.Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izrazila je sinoć saučešće zbog pogibije građana Kosova u selu Restelica, u opštini Dragaš.
Jahjaga je pohvalila visoko angažovanje Bezbednosnih snaga Kosova da otvore put do mesta gde se dogodila teška nesreća.Mehanizacija zbog nepristupačnog terena i velike količine snega ne može prići, te se mesto nesreće raščišćava lopatama i priručnim sredstvima.Snežna lavina visine deset i širine 500 metara skoro je sravnila sa zemljom 12 kuća. U tom trenutku u 10 kuća nije bilo nikoga, pošto se većina njihovih žitelja nalazi na radu u Italiji i Švajcarskoj.
Izvor: mondo.rs
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.