BiH ne podržava članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2018, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH ne podržava članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama

Bosna i Hercegovina neće podržati aplikacije samoproglašenog Kosova za članstvo u međunarodnim i regionalnim organizacijama, tako da neće podržati ni eventualnu kandidaturu Prištine za članstvo u Interpolu, saopštilo je danas Ministarstvo inostranih poslova BiH.

"U vezi sa najavama isticanja kandidature samoproglašenog Kosova za članstvo u Interpolu, Ministarstvo podseća da BiH nije priznala samoproglašenu nezavisnost takozvanog Kosova i da u skladu sa tim ne podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aplikacije za članstvo u međunarodnim i regionalnim organizacijama, tako da neće podržati ni eventualnu kandidaturu za članstvo takozvanog Kosova u Interpolu", ističe se u saopštenju.

Napominje se da je izuzetak od navedenog pravila učešće u određenim međunarodnim i regionalnim inicijativama u formatu koji je usaglašen sa Srbijom, što podržava veći broj zemalja, među kojima je i BiH.

Napominje se da je Ministarstvo inostranih poslova BiH nadležnim institucijama dostavilo detaljno obrazloženje ovog spoljnopolitičkog stava koji predstavlja osnov za postupanje predstavnika BiH na međunarodnim forumima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH podržala Srbiju: Protiv kandidature Kosova za članstvo u Interpolu

Izvor: BKTV News, 18.Okt.2018

Bosna i Hercegovina neće podržati eventualnu kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova...Podseća se da BiH nije priznala ni državu Kosovo i da u skladu s tim ne podržava ni njegove najavljene aplikacije za članstvo u međunarodnim i regionalnim organizacijama...U...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.