Bez vatrometa za novu godinu na Kosovu

Izvor: RTS, 16.Dec.2019, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez vatrometa za novu godinu na Kosovu

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja zatražilo je od opština na KiM da zabrane korišćenja vatrometa i pirotehničkih sredstava tokom novogodišnjih praznika.
U saopštenju Ministarstva navodi se da je taj zahtev podnet u cilju zaštite vazduha od zagađenja i zaštite zdravlja ljudi, preneli su mediji.

"Da ne bi došlo do zagađenja vazduha i kako bi se zaštitilo zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građana, ministar životne sredine i prostornog planiranja Fatmir Matoši u službenom pismu upućenom gradonačelnicima Republike Kosovo, zatražio je zabranu korišćenja vatrometa i pirotehničkih sredstava tokom novogodišnjih praznika na javnim prostorima i naseljenim područjima", navodi se u saopštenju ministarstva.
Ministarstvo ističe da je taj zahtev poslat zbog "zagađenja vazduha i posledica koje pirotehnika izaziva po zdravlje ljudi i životne sredine".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.