Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez novih detalja u istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Dok ministar policije Nebojša Stefanović kaže da Srbija sa istražnim organima na Kosovu ne razmenjuje nikakve informacije o ubistvu Olivera Ivanovića, Ministarstvo pravde dobilo je od osnovnog tužuilaštva u Kosovskoj Mitorvici odgovor da će im hitno biti dostavljen izveštaj s mesta uviđaja i ostali prikupljeni podaci, nakon što budu sačinjeni.

Izvor: N1

Od informacije KPS-a da je poslednji vlasnik spaljenog automobila negde na teritoriji Srbije, novih detalja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u istrazi ubistva Olivera Ivanovića nema. Ni iz kosovske, ni iz srpske policije.

Ministrar policije na stranačkoj konferenciji izričit - o detaljima neće, a srpska policija ih, tvrdi, i nema mnogo.

"Mi do sada nemamo saradnju u smislu razmene informacija, sa KPS-om, odnosno sa Euleksom i Unmikom, nemamo informacije o bilo čemu šta se dešava u istrazi, nemamo uvid ni u kamere, nemamo uvid u forenzičku istragu, nemamo uvid u potencijalne svedoke i njihove iskaze", izjavio je Stefanović.

Iz MInistarstvo pravde Srbije nešto drugačije informacije - njima je stigao odgovor osnovnog tužilaštva iz Kosovske Mitrovice, koje tvrdi da je spremno da dostavi sve podatke kojima bude raspolagalo.

"U odgovoru koje je kosovsko Ministarstvo pravde, posredstvom misije Euleks, dostavilo beogradskom Tužilaštvu za organizovani kriminal navodi se da će biti 'hitno' dostavljen izveštaj s mesta uviđaja, kao i ostali prikupljeni podaci, nakon što isti budu sačinjeni", saopštilo je Ministarstvo pravde.

Sa svakim novim danom, šanse za utvrđivanje istine o ubistvu sve su manje, kaže Saša Đorđević iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

On nije iznenađen dosadašnjom lošom komunikacijom istražnih organa iz Beograda i Prištine.

"U regionu postoje brojne inicijative koje se bave saradnjom u unutrašnnjim poslovima, međutim, problem je u tome što Kosovo nije član tih regionalnih inicijativa tako da ni ti kanali regionalne saradnje ne mogu da se iskoriste", rekao je Đorđević.

Pošto srpska policija nije na terenu, moćnije "oružje" u rukama Beograda u ovoj istrazi jesu službe BIA, smatra Đorđević.

"S obzirom da je naše tužilaštvo okarakterisalo ovaj slučaj kao terorizam, i s obzirom da u svim našim strateškim dokumentima o bezbednosti spominje Kosovo kao jedan od najvećih bezbednosnih izazova, logično je i da agenti BIA rade dole svoj posao", ocenjuje Đorđević.

Da bi nadležni organi Srbije trebalo da učestvuju u istrazi u punom kapacitetu, smatra i Rusija. Ambasador te zemlje Aleksandar Čepurin razgovarao je sa predsednikom Srbije, izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića i zatražio adekvatnu istragu uz učešće srpskih organa i međunarodnih organizacija.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.