Berns: Srpska Vlada da poruči Srbima na Kosovu da se integrišu

Izvor: Press, 14.Mar.2013, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berns: Srpska Vlada da poruči Srbima na Kosovu da se integrišu

Berns je u razgovoru za Glas Amerike takodje izneo mišljenje da bi srpska vlada trebalo jasno da kaže Srbima u pokrajini da "neće podsticati njihovo odvajanje od Kosova".   
"Smatram da je Srbija postigla ogroman napredak. Srpsko vodjstvo pokazuje novu vrstu otvorenosti prema Kosovu i njegovoj nezavisnosti. Nadam se da će taj proces biti nastavljen i dovršen obostranim priznavanjem suvereniteta i teritorijalnog integriteta. To je cilj", kaže Berns.   
On je Prištini poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da bi kosovska vlada trebalo da ostvaruje otvoren odnos prema kosovskim Srbima i na severu kao i u ostalim delovima pokrajine.   
"To je u interesu Kosova, ali i njegova obaveza kao zemlje koja je u potpunosti opredeljena za demokratiju i demokratska prava", naveo je on.   
"Srpska vlada bi morala jasno da predoči srpskoj zajednici na Kosovu da neće podsticati njihovo odvajanje od Kosova. Neophodna je puna integracija Srba u politički život i društvo Kosova. Smatram da je bitno da dve vlade šalju takve poruke", ocenio je Berns navodeći da je puna normalizacija odnosa sa Kosovom glavni uslov za prijem Srbije u EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Berns: Nov odnos BG prema Kosovu

Izvor: B92, 14.Mar.2013

Vašington -- Srpska vlada bi trebalo jasno da kaže kosovskim Srbima da "neće podsticati njihovo odvajanje od Kosova", izjavio je Nikolas Berns...Beograd i Priština ostvaruju dobar napredak u dijalogu kojim nastoje da reše jedno od preostalih ključnih strateških pitanja na području Zapadnog Balkana,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.