Beriša: Nezaustavljivo ujedinjenje Albanaca

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beriša: Nezaustavljivo ujedinjenje Albanaca

Albanski premijer Salji Beriša izjavio je danas u Tirani da je proces ujedinjenja Albanaca u Evropi nezaustavljiv.

Svaki Albanac deli odgovornost i ima važnu ulogu u naporima da se uklone granice koje su stvorene tokom 100 godina razdvojenosti Albanaca.

U razgovoru sa građanima Kosova i Makedonije koji su 28. novembra pešice došli do albanskog grada Valone na obeležavenje 100. godišnjice nezavisnosti Albanije, Beriša je istakao da je proces ujedinjenja Albanaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od krucijalnog značaja, navodi agencija ATA.

"Proces ujedinjenja Albanaca je nazaustavljiv. Proces ujedinjenja je od krucijalnog značaja, ne samo za budućnost, već i u cilju da se susedi Albanije oslobode albanofobije", rekao je Beriša.

On je kazao da su nedavni "provokativni potezi vlasti" protiv albanskog stanovništva u dolini Preševa i u Makedoniji "apsolutno neprihvatljivi" i pozvao Albance u susednim zemljama da pokažu smirenost i suzdržanost i ne padnu u zamku provokacija.

Beriša je juče poručio na svom "Fejsbuk" profilu da je čin uklanjanja spomenika bivšim pripadnicima takozvane OVPMB u Preševu dokaz albanofobije u zvaničnoj politici Beograda.

Uklanjanje spomenika "junacima iz Preševske doline", kako je naveo, dokaz je "albanofobije koji predstavlja zvaničnu politiku Beograda prema Albancima".

Međutim, pre nekoliko meseci beriša je imao drugačiji stav o ujedinjenu Albanaca.

(Tanjug/MONDO Foto Guliver Getty)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beriša o ujedinjenju Albanaca u Evropi

Izvor: Akter, 22.Jan.2013

Albanski premijer Salji Beriša izjavio je da je proces ujedinjenja Albanaca u Evropi nezaustavljiv, i da svaki Albanac deli odgovornost i ima važnu ulogu u naporima da se uklone granice koje su stvorene tokom 100 godina razdvojenosti Albanaca

Nastavak na Akter...

Beriša: Ujedinjenje Albanaca u Evropi je nezaustavljivo

Izvor: Studio B, 22.Jan.2013

Albanski premijer Salji Beriša izjavio je u Tirani da je proces ujedinjenja Albanaca u Evropi nezaustavljiv, i da svaki Albanac deli odgovornost i ima važnu ulogu u naporima da se uklone granice koje su stvorene tokom 100 godina razdvojenosti Albanaca. ..U razgovoru sa građanima Kosova i Makedonije...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.