Beogradska filharmonija - poslednji koncert u sezoni

Izvor: Studio B, 27.Maj.2011, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska filharmonija - poslednji koncert u sezoni

Beogradska filharmonija održala je svoj poslednji koncert u sezoni sa svojim šefom dirigentom Muhai Tangom. Gost solista u koncertu iz prolećnog ciklus na Kolarcu bio je pijanista Oliver Šnider.

Neposredno pre samog koncerta fondacija Beogradske filharmonije koja nosi ime Zubina Mehte uručila je deset violina mladima sa Kosova.

Ovim prolećnim koncertom na Kolarcu po poslednji put u ovoj sezoni dirigovao je Muhai Tang koji će biti šef dirigent Beogradske filharmonije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i u narednoj.

Na programu koncerta bila je uvertira iz opere Don Đovani Mocarta kao injegov klavirski koncert broj 23, a nakon pauze i poslednja simfonija Čajkovskog broj 6 poznata i kao patetična. Trećeg juna na programu je Bramsov klavirski koncert broj 2 i Dvoržakova simfonija broj 7. Pijanista je Gerhard Opic, a diriguje Danijel Rajskin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.