Bela kuća: Nema promena, Kosovo je nezavisno!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2017, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Nema promena, Kosovo je nezavisno!

Direktor kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu Metju Palmer izjavio je u Prištini da odnos SAD prema Kosovu i Balkanu ostaje nepromenjen.

Kako je saopšteno iz Prištine, Palmer je tokom sastanka sa predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljim rekao da će "SAD nastaviti da podržava proces normalizacije odnosa Kosova i Srbije, dodajući da je dijalog najbolji način da se ide napred".

Veselji je sa Palmerom razgovarao o poslednjim dešavanjima na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kosovu i odnosima SAD i Kosova, saopštio je njegov kabinet.

"Predsednik Skupštine je dao garancije Palmeru da će Kosovo ispuniti svoje međunarodne obaveze čiji je deo i ratifikacija sporazuma o demarkaciji granične linije između Kosova i Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Veselji je kazao da je normalizacija odnosa Kosova i Srbije izuzetno značajna za njihovu budućnost i stabilnost na Balkanu.

Oni su razgovarali i o transformaciji Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova i Veselji je rekao da će se taj proces ostvariti u punoj koordinaciji sa SAD.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Palmer: Stav SAD prema Kosovu i Balkanu nepromenjen

Izvor: RTS, 13.Feb.2017

Direktor Kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu Metju Palmer poručio je u Prištini da će Vašington i dalje podržavati proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine, dok stav SAD prema Kosovu i Balkanu ostaje nepromenjen. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.