Izvor: Blic, 16.Dec.2017, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka spaja srpsku decu

Grad Banjaluka prihvatio je učešće u projektu Odbora za pomoć KiM “Spojimo srpsku decu Kosova i Methije i Republike Srpske”.

- Raduje nas što je Banjaluka najveći grad i prva od gradova Repulike Srpske prihvatila ovaj tradicionalni i značajan projekat pomoći srpskoj deci i Srbima na KiM. Sigurno znamo da će u Banjaluku doći 50 učenika iz bratske Kosovske Mitrovice. Verujemo da će i naredne godine OŠ “Sveti Sava” biti domaćin i to je tradicija koju nećemo prekidati- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je predsednik Odbora Milorad Arlov.

Učenici ove lauške škole ugostili su lani u svojim kućama vršnjake sa KiM, a deca su osim druženja i izleta, u Banjaluci posetila još Muzej Republike Srpske, Dečije pozorište, te bioskop.

Ovaj projekat posvećen je deci iz najugroženijih porodica i onih mesta na Kosovu i Metohiji koja još nisu dolazila u RS.

Deca će i iduće godine, od 16. do 23. juna, boraviti u više lokalnih zajednica Republike Srpske.

- Do sada je našom organizacijom u proteklih šest godina boravilo preko 2.500 srpske dece u pratnji više od 200 prosvetnih radnika sa KiM. Dopis smo početkom decembra uputili velikom broju lokalnih zajednica Republike Srpske i nadamo se da će mnoge prihvatiti ovaj humani tradicionalni projekat koji naš Odbor organizuje od 2012. godine- rekao je Arlov.

Projekat podržavaju Ministarstvo prosvete i kulture RS i Kancelarija za Kosovovo i Metohiju vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.