Baka Prase je objavio video o Dečanima, a komentari su otkrili šta SRPSKA DECA MISLE O KOSOVU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baka Prase je objavio video o Dečanima, a komentari su otkrili šta SRPSKA DECA MISLE O KOSOVU (VIDEO)

Popularni jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, zajedno sa svojim ocem, đakonom Nenadom Ilićem, posetio je pre mesec dana Dečane, Gračanicu, Pećku patrijaršiju i Prizren.

Baka Prase jeu sklopu svoje posete KiM, prisustvovao liturgiji u manastiru Visoki Dečani, a nakon toga uživao u razgledanju samih Dečana. Posetio je i manastir Pećku Patrijaršiju i prisustvovao kanonu Sv. kralja Stefana Dečanskog koji je služen u Dečanima.

Trećeg dana posete >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Baka je u Prizrenu u manastiru Sveti Arhangeli prisustvovati jutarnjoj liturgiji, a inače tog dana ovaj manastir slavio je slavu.

Najzanimljiviji deo posete bio je susret jutjubera sa njegovim vernim fanovima, popularnim "unucima" kod Doma kulture.

Nedavno je Bogdan izbacio video snimak pod nazivom "Moj dolazak na Kosovo", a u njemu je snimio boravak u južnoj srpskoj pokrajini iz svog ugla.

Ovaj klip izazvao je oduševljenje na društvenim mrežama, a posebno su zanimljivi komentari srpske dece koji pokazuju ljubav prema otadžbini i južnoj srpskoj pokrajini.

"Gračanica kliče cela, ne damo te KOSOVO", "Metohijo nedostaješ mi... Kad se setim  svaki praznik u Pećkoj Patrijaršiji", "Sini jarko Sunce sa Kosova, ne damo te zemljo Dusanova...", "Hvala za ovaj video Bogdane, mi koji nemamo prilike da odemo na Kosovo, a želimo, ovo zaista utopli srca i ispuni dušu..", "Prelepo je na Kosovu, definitivno najlepši deo Srbije", samo su neki od komentara na snimku popularnog jutjubera.

- Freske u Gračanici, kojima se diviš, imala sam čast da radim na njihovoj restauraciji, učestvujući u timu stručnjaka. Rađena je restauracija nekoliko decenija, a ti si imao priliku da ih vidis u novom ruhu. Drago mi je da na tvom kanalu predstavljaš i deo kulturnog blaga Srbije i sveta, koja je od izuzetne koristi sa sve tvoje pratioce - napisala je Mirjana.

O. Ненад Илић са сином Богданом (познати јутјубер Бака Прасе) у посјети Дечанима. Јуче су били у Грачаници а данас и сјутра ће да посјете Пећку Патријаршију и Призрен. pic.twitter.com/fIZ1fXjhu6

— Манастир Дечани - Dečani Monastery (@DecaniManastir) 25. јул 2019.

Snimak je izazvao mnogo pozitivnih reakcija, a Bogdan je obećao da će uskoro objaviti i drugi deo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.