Bajden zahvalio Osmanijevoj: Kosovo u srcu porodice Bajden

Izvor: B92, 31.Jul.2021, 23:26

Bajden zahvalio Osmanijevoj: "Kosovo u srcu porodice Bajden"

Predsednik Bajden zahvalio je predsednici privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani na posthumnom odlikovanju njegovog sina Boa Bajdena (1969 - 2015).

Rekao je da je "Kosovo u srcima svih članova porodice Bajden."

Na svečanosti u nedelju na KiM biće organizovana ceremonija uručenja posmrtne predsedničke medalje za vladavinu prava, čiji je laureat Bo Bajden, koji je 2001. godine bio angažovan na KiM u, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, procesu uspostavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravosudnih institucija zemlje i vladavine prava.

Medalju će, javila je televizija "En-Bi-Si", u nedelju preuzeti američki ambasador u Prištini Filip Kosnet, a na svečanosti će kosovski muzičar otpevati numere jedne od omiljenih muzičkih grupa Boa Bajdena - "Koldplej".

"Bo je na Kosovu radio od srca. Zaljubio se u tu zemlju", rekao je američki predsednik u video poruci koja će biti emitovana tokom svečanosti, otkriva Glas Amerike.

Dodao je i da je zadovoljan što je u toku od nekoliko nedelja u mogućnosti da Kosovu obezbedi nove doze vakcine protiv kovida-19 kompanije Fajzer.

Jedna od ulica u blizini vojne baze Bondstil nosi ime Boa Bajdena, nekadašnjeg državnog tužioca u američkoj državi Delaver, koji je 2015. preminuo od raka.

Godinu dana kasnije, DŽozef Bajden, u to vreme potpredsednik SAD, posetio je KiM i prisustvovao ceremoniji dodele imena ulici Boa Bajdena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.