Bajatović:Promena Ustava u ovom trenutku ne bi bila dobra

Izvor: Blic, 08.Mar.2013, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović:Promena Ustava u ovom trenutku ne bi bila dobra

Novi Sad - Potpredsednik Socijalističke partije Srbije i predsednik Pokrajinskog odbora SPS za Vojvodinu Dušan Bajatović ocenio je danas da promena Ustava Republike Srbije u ovom trenutku ne bi bila dobra.

On je danas na konferenciji za novinare na pitanje da li bi trebalo pokrenuti postupak za promenu republičkog Ustava, jer na prostoru Kosova i Metohije državni organi Srbije nemaju uticaja, kazao da je jasan stav svih u Srbiji po pitanju Kosova i Metohije.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo i Metohija su deo Srbije i to je stav većine političke elite u zemlji, ali je pitanje da li taj stav u praksi može da se sprovede - rekao je Bajatović.

On je kazao da je potpuno drugo pitanje to što je nama Kosovo, kako je rekao, oteto i što u praksi teško može da se realizuje stav oko koga postoji potpuna saglasnost u Srbiji, a to je, kako je ponovio, da su Kosovo i Metohija i istorijski i na svaki drugi način deo Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.