Babin Most dobio vrtić za 30 dečaka i devojčica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 16:33

Babin Most dobio vrtić za 30 dečaka i devojčica

U Babinom Mostu danas je, zahvaljujući podršci i ulaganju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, otvoreno izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove "Kosovski božuri" u kome boravi 30 dečaka i devojčica, uzrasta do pet godina.

Za opremanje prostora te ustanove i nabavku didaktičkog materijala - kompletan inventar, edukativni materijal, igračke, projektor platno i druge namene, Kancelarija za KiM je izdvojila oko 700.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara, kako bi deca imala prijatnije i adekvatnije uslove za boravak, igru, ali i pripremu za školu.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov kaže da je ovo značajna podrška odrastanju naših najmlađih, posebno onih koji žive južno od Ibra.

Kancelarija za KiM u saopštenju ističe da kontinuirano podržava i realizuje projekte koji utiču na poboljšanje kvaliteta života našeg naroda na KiM, a posebno su nam značajni projekti podrške za najmlađe.

Izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove u Babinom Mostu uređeno je po svim standardima i ne zaostaje za najsavremenijim ustanovama tog tipa u bilo kom delu naše zemlje.

Izuzetno nam je važno da naša deca na KiM budu dobro pripremljena za đačke dane, ali isto tako da se kroz boravak u vrtiću socijalizuju, razvijaju osećaj pripadnosti, zajedništva i solidarnosti sa vršnjacima.

Snažan nam je motiv da radimo i gradimo temelje srećnog detinjstva našim najmlađima, navela je Miladinov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Babinom Mostu na Kosovu otvoreno obdanište

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2022

U Babinom Mostu otvoreno je izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove "Кosovski božuri", u kojem je 30 dece do pet godina, objavia je danas pomoćnica direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Svetlana Miladinov.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.