BUSEK: POČETI RAZGOVORE O PODELI KOSOVA

Izvor: Kurir, 05.Feb.2012, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUSEK: POČETI RAZGOVORE O PODELI KOSOVA

Busek predlože razmenu teritorija: Preševsku dolinu spojiti sa Kosovom, a sever Kosova sa Srbijom

PPRIŠTINA - Bivši koordinator Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu Erhard Busek izjavio je u Prištini da Kosovo i Srbija treba da počnu razgovore o podeli. Busek je prištinskoj televiziji KTV rekao da je to najbolje rešenje koje bi omogućilo da Kosovo bude priznato od strane Srbije i pet zemalja članica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Evropske unije.

Busek je predložio i razmenu teritorija tako što će se "Preševska dolina spojiti sa Kosovom, dok bi sever Kosova pripadao Srbiji", čime bi se, prema njegovim rečima, obezbedilo održivo rešenje za Balkan.

"Ubeđen sam da na kraju krajeva, ako ništa ne bude moguće, onda je podela rešenje", kazao je Busek. Busek je ocenio da će se nakon izbora u Srbiji stvoriti povoljni uslovi za nastavak razgovora između Prištine i Beograda.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Busek: Početi razgovore o podeli Kosova

Izvor: S media, 05.Feb.2012

Bivši koordinator Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu Erhard Busek izjavio je u Prištini da Kosovo i Srbija treba da počnu razgovore o podeli...Busek je prištinskoj televiziji KTV rekao da je to najbolje rešenje koje bi omogućilo da Kosovo bude priznato od strane Srbije i pet zemalja članica...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.