BUNDESVAR STIGAO NA KIM! Pojačava se prisustvo vojnika KFOR-a u južnoj srpskoj pokrajini

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 21:43

BUNDESVAR STIGAO NA KIM! Pojačava se prisustvo vojnika KFOR-a u južnoj srpskoj pokrajini

Nemci potvrdili vesti

Nemački ambasador u Prištini Jern Rode saopštio je da Nemačka nastavlja da povećava broj svojih vojnika u okviru misije KFOR-a na KiM.

- Kao prvi korak ka većem vojnom prisustvu na terenu, pioniri oružanih snaga Bundesvara stigli su juče na Kosovo da pripreme teren za dolazak narednog kontigenta KFOR-a - napisao je Rode na svom nalogu na mreži X.

Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas Opštinski odbor za bezbednost u zajednici opštine Štrpce zatražio je pojačano prisustvo tzv. kosovske policije i Kfora, ali i preventivno delovanje nadležnih institucija kako se incidenti poput onog, koji se dogodio tokom vikenda u Donjoj Bitinji, ne bi ponavljali.

U selu Donja Bitinja, 9. marta je jedno lice albanske nacionalnosti pucalo iz vatrenog oružja i kao pretnju položilo nadgrobni venac na kuću jednog od meštana ovog sela.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.