BRUTALAN ODGOVOR KURTIJU! Na Aljbinov zahtev o formiranju ZSO Vučić rekao samo dve reči

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2023, 17:42

BRUTALAN ODGOVOR KURTIJU! Na Aljbinov zahtev o formiranju ZSO Vučić rekao samo dve reči

Danas se u Skupštini Srbije nastavila raspravu na posebnoj sednici na kojoj je predstavljen Izveštaj o Kosovu i Metohiji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je šta misli o uslovima Aljbina Kurtija za formiranje Zajednice srpskih opština.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju na njegove uslove za formiranje Zajednice srpskih opština.

- Pitate kakav je moj odgovor na Kurtijev zahtev. Kurti prvo kaže da je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uslov da unija mora da bude u skladu sa ustavom i zakonom na Kosovu. Drugi uslov je da ne može da bude jednonacionalna, znači ne može srpska. Treći je da mora da se promeni naziv, četvrto da ne može da ima nikakve izvršne vlasti, peto je da mora da bude deo konačnog sporazuma što znači ne važi Briselski sporazum. Šesto je da Srbija mora da povuče pisma koja je uputila na pet zemalja EU koje smo uputili. Ne može. Da li neće da formira ZSO, možda neće, ali mi ovo nećemo prihvatiti - rekao je Vučić.

Podsetimo, istovremeno dok se u četvrtak Beogradu održavala posebna sednica Skupštine o Kosovu, i Priština je je takođe okupila svoje poslanike.

Govoreći o dosadašnjim sastancima organizovanim uz američko posredovanje, Kurti se u svom govoru dotakao Zajednice srpskih opština i izlistao svoje uslove pod kojim ovo telo može biti formirano.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: "Šest zahteva koje je postavio Aljbin Kurti za formiranje ZSO su sprdnja"

Izvor: B92, 03.Feb.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je šest zahteva koje je postavio Aljbin Kurti za formiranje Zajednice srpskih opština sprdnja...Kako je naveo, to je sprdnja više sa međunarodnom zajednicom nego sa Beogradom...Vučić je to kazao na posebnoj sednici Skupštine Srbije gde se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.