BRITANCI TRAŽE DEESKALACIJU NA KOSMETU: Gradonačelnici da rade sa drugih lokacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 10:10

BRITANCI TRAŽE DEESKALACIJU NA KOSMETU: Gradonačelnici da rade sa drugih lokacija

Vlada Velike Britanije pozvala je na hitno oslobađanje trojice kosovskih policajaca koje je srpska policija uhapsila 14. juna.

U saopštenju se takođe poziva premijer Kosova Aljbin Kurti i njegova vlada da osiguraju da izabrani gradonačelnici obavljaju svoje "prelazne dužnosti sa alternativnih lokacija".

Vlada Velike Britanije poziva Kosovo i Srbiju da pokažu maksimalnu uzdržanost, da izbegavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jednostrane mere i da preduzmu hitne mere za smanjenje tenzija.

"Ponavljamo naše pozive premijeru Kurtiju i njegovoj vladi da osiguraju da izabrani gradonačelnici obavljaju svoje prelazne dužnosti sa alternativnih lokacija izvan opštinskih zgrada i da se specijalne policijske jedinice povuku iz opštinskih zgrada", navedeno je u saopštenju.

Kako dodaju, nove inkluzivne izbore treba raspisati što pre, a kosovske Srbe ohrabruju da učestvuju na tim izborima.

"Očekujemo da se Kosovo i Srbija odmah angažuju u dijalogu koji vodi EU, a posebno da počnu rad bez daljeg odlaganja na uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom", navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.