BLOKADE PUTEVA NA VIDOVDAN Kosovska policija pripremila poseban operativni plan

Izvor: Press, 28.Jun.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLOKADE PUTEVA NA VIDOVDAN Kosovska policija pripremila poseban "operativni plan"

Kosovska policija saopštila je da je pripremila poseban operativni plan kako bi garantovala javnu bezbednost pre i posle obeležavanja pravoslavnog praznika Vidovdana.
Foto:Blic
Kako se dodaje, policija je preduzela sve potrebne mere za održavanje javnog reda i mira, sprovođenje zakona, kao i povećanje mera bezbednosti.
"U cilju garantovanja slobode i slobodnog kretanja za sve građane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na lokacijama gde budu ograničenja, potpune ili delimične blokade određenih putnih pravaca, u područjima gde se smatra da će se održavati razne manifestacije, kao što su Priština, Gračanica, Gazimestan itd, angažovaće se dovoljan broj službenika policije", navodi se u saopštenju.
Zavisno od okolnosti koje će se pojaviti kao rezultat priliva vozila i broja učesnika u obeležavanju praznika, policija će preduzimati sve dodatne potrebne radnje da bi garantovala bezbednost, javni red i mir, uključujući usmeravanja ili druga dodatna ograničenja puteva.
Policija je apelovala na pomoć, poverenje i razumevanje svih građana.

Policija takođe apeluje na građane da ne podležu bilo kakvim provokacijama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Policija Kosova: Proslava Vidovdana prošla mirno

Izvor: Beta, 28.Jun.2018

Kosovska policija saopštila je danas da je proslava Vidovdana prošla mirno i bez bilo kakvih incidenata."Policija Kosova je na vreme preduzela sve prethodne mere pripremajući operativni plan za rukovodjenje bezbednosnom situacijom i obezbedila je održavanje javnog reda i mira", navodi se u saopštenju.U...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.