BIVŠOJ ISPALIO TRI HICA U NOGE Učesnik pljačke veka i nasilnik iz Surčina koji je oteo ženu osuđen na ČETIRI I PO GODINE

Izvor: Press, 08.Nov.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIVŠOJ ISPALIO TRI HICA U NOGE Učesnik "pljačke veka" i nasilnik iz Surčina koji je oteo ženu osuđen na ČETIRI I PO GODINE

Novica Elek (36) osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na četiri i po godine zatvora zbog optužbi da je u aprilu 2016. pucao u noge i teško ranio bivšu suprugu Tijanu Sekulić u Surčinu.
Foto:blic
Elek se nalazi u pritvoru od maja prošle godine, kada je uhapšen na graničnom prelazu između Kosova i Metohije sa lažnim pasošem. Njemu se na teret stavljalo da je 2. aprila 2016. godine upucao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa tri hica u noge bivšu suprugu Tijanu Sekulić u Surčinu. Kako je "Blic" tada pisao, Elek je Sekulićevu, nakon što je izašla sa posla, bukvalno kidnapovao nasred puta. Ranjenu ju je potom izbacio iz automobila i ostavio u teškom stanju.
- Dan pre ranjavanja prijavila sam Novicu jer mi je pretio telefonom. "Ubiću i sebe i naše dete", pretio je kada je shvatio da ga traže iz tužilaštva. Sutra su mi kolege rekle da se u susednoj firmi raspitivao ko me dovozi na posao. U 14 sati krenula sam s posla kući, kada sam negde u blizini Pravoslavnog groblja u Surčinu uočila njegov džip kako ide ka mojim kolima - pričala je Tijana za "Blic".

Nesrećna žena je nastavila svoju ispovest:
- Udario je u moj auto, kola su mi stala. Neki čovek je prišao, rekla sam mu da pozove policiju, ali Novica je izvukao pištolj i zapretio mu, pa je ovaj pobegao. Ušao je u moja kola, tražio je neki moj navodno skriveni telefon, za kosu me izvukao napolje i prebacio u svoja kola. Nismo otišli daleko, stao je u nekim njivama, prislonio mi pištolj uz glavu i rekao: "Imaš fore do pet da mi kažeš ko te vozi na posao!" Odmah je zapucao. Pogodio me je u noge. Da njegov prijatelj nije slučajno naišao i molio ga da me preveze u bolnicu, umrla bih u toj njivi - ispričala je Tijana.


Foto: RAS / RAS Srbija
Prema njenim rečima, Novica ju je punih pet godina mučio. Kada je uhapšen prošle godine, Elek je saslušan u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, gde je rekao da je sve vreme bio u Surčinu na svojoj adresi, a da ga "niko nije tražio".
- Da sam bio u Beogradu, može da potvrdi moja ćerka, koju sam svakodnevno viđao. Na dan kada sam uhapšen, bio sam na Kosovu i Metohiji, obilazio sam Dečane i druge srpske manastire. Nisam se krio ni od koga - rekao je Elek na saslušanju.
Ko je Elek
Foto: MUP Srbije / Promo
Novica Elek

Elek je, inače, bio jedan od optuženih za pljačku konvoja "Sekjuritasa" u martu 2011. u Beogradu, kada je oteto 800.000 evra, koja je u javnosti poznata i kao "pljačka veka". Svih sedam optuženih 2014. oslobođeni su presudom Apela­cionog suda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.