BIĆE ODGOVORAN ZA SVE ŠTO SE BUDE DESILO SRBIMA Beograd upozorava da Kurti stvara alibi za novo nasilje na Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 15:56

"BIĆE ODGOVORAN ZA SVE ŠTO SE BUDE DESILO SRBIMA" Beograd upozorava da Kurti stvara alibi za novo nasilje na Kosovu

Kurti je danas izjavio kako se plaši dalje eskalacije na severu KiM.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, ocenio je da "poruke Aljbina Kurtija da se pribojava nove eskalacije situacije na severu Kosova i Metohije nisu ništa drugo do stvaranje alibija za nove jednostrane akcije Prištine, usmerene protiv srpskog naroda u pokrajini".

Podsećamo,

- Odlično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je svima poznato da jedini koji izaziva tenzije, sukobe i nasilne akcije na severu Kosova i Metohije jeste Aljbin Kurti, preko svojih parapolicijskih falangi i zato se njegove reči ne mogu protumačiti drugačije, nego kao nove zlokobne pretnje Srbima na severu KiM - naveli su iz Kancelarije za KiM.

Kurti će biti odgovoran za sve što se bude desilo Srbima na KiM.

- Ne vrede mu nikakvi pokušaji kriminalizacije miroljubivog srpskog naroda na severu KiM, niti medijski spinovi i zamene teza, kada se zna ko je izvor svih problema u pokrajini. Neka već jednom prestane da laže i obmanjuje, kada je i čitava međunarodna zajednica jasno označila Prištinu kao izvor nestabilnosti i jednostranih akcija na terenu kojima pokušava da sprovede svoju nasilnu okupaciju srpskih opština na severu - dodao je Petković.

Dodao je da želi mir i stabilnost na KiM.

- Beograd i Srbi sa Kosova i Metohije nikome ne prete i da ne žele sukobe i konfrontacije, već da žele da žive u miru, svoji na svome, sa svojim komšijama Albancima - zaključio je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.